Me tarjoamme

Tarjoamme kilpailukykyisen palkan lähihoitajillemme ja toivomme sen osoittavan, että Villa Ilo haluaa pitää työntekijöistä kiinni. Ajattelemme, että palkka ei ole vain rahaa vaan myös arvostuksen osoitus.

“Kenties tärkein työsuhde-etumme on mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön ja henkilökohtaiseen arkeen.”

Jokainen pääsee vaikuttamaan omiin työvuoroihinsa. Ennakoimattomissa menoissa on myös työvuoronvaihtomahdollisuus, jossa työntekijöiden kesken voidaan sopia vuorojen vaihdosta.

Lisäksi liikkumatilaa toteuttaa omia unelmiaan ja ratkoa äkillisiä tilanteita työn ulkopuolella palkattomilla vapailla.

Kehittämispäiviä järjestetään säännöllisesti. Työkavereiden tapaaminen työpaikan ulkopuolella luo yhteenkuuluvaisuutta ja tuo vaihtelua arkeen. Kehittämispäivillä voidaan myös käydä kokemassa uusia asioita ja tutustumassa eri paikkoihin.

Työnohjausta toteutetaan tarpeen mukaan. Työnohjauksessa käydään läpi omaa työtä ja työn vaatimuksia. Samalla työyhteisö saa uusia ajatuksia ja oppii tuntemaan toisiaan. Työnohjaus edistää työssä jaksamista ja auttaa työntekijää kehittämään omaa työtään.

Työntekijöiden työhyvinvointitoimintaa järjestetään puolivuosittain. Työryhmä päättää TYHY-toiminnan sisällön. Työhyvinvointia edistetään myös fysioterapeutin ohjauksen muodossa.

“Meillä kaikki ovat samanarvoisia ja yhtä tärkeitä.”

Olemme tasa-arvoinen työyhteisö, jossa ei sallita minkäänlaista häirintää eikä työsyrjintää. Kaikilta edellytetään kunnioittavaa kohtelua. Tasapuolisuus ja johdonmukaisuus toteutuu myös palkkauksessa ja siinä, työtehtävät jakautuvat tasaisesti kunkin oman osaamisen huomioiden.

Erilaisuus on meillä rikkaus ja jos haluat oppia, annamme mielellämme mahdollisuuden näyttää kykysi ja edetä urallasi.

Villa ilo arvona on hyvä palvelu

Mahdollisuus kehittyä alan ammattilaisena

Villa Ilon yhteisössä on hyvä tunnelma ja huumori tekee työyhteisöstä hyvän. Tästä osoituksena on mm. pitkät työsuhteet.

Henkilökuntamme jakaa osaamista avoimesti keskenään. Meillä on mahdollisuus lisäkoulutukseen oppisopimuksella.

Toinen tärkeä tarjoamamme mahdollisuus on tilaisuus kehittyä ammattilaisena.

“Kuuntelemme mielellämme hyviä ehdotuksia ja haluamme uudistaa tapoja toteuttaa suomalaisia hoivapalveluja.”

Meillä voit oppia laajasti erilaisista asiakastarpeista. Meillä on useita asiakasryhmiä, joilla kullakin on omat tarpeet ja erityispiirteet. Lisäksi palvelumme kattaa laajan skaalan aina tuetusta asumisesta HoviKlubi-päivätoimintaan.

Toivottavasti kiinnostuit, sillä tarvitsemme mukaan henkilöitä, jotka välittävät. Kysy muista työsuhde-eduista sähköpostitse (rekrytointi@villailo.fi), soittamalla (044 765 8072) tai laittamalla avoin hakemus.

Ota yhteyttä

Mira Nurminen, toiminnanjohtaja

Mira Nurminen
Palvelujohtaja

p. 044 765 8072
mira.nurminen@villailo.fi