Meidän Villa Ilo

Villa Ilo työpaikkana

Villa Ilo työpaikkana

Villa Ilo täyttää tässä kuussa 7 vuotta! Toimintamme on kasvanut moninkertaiseksi alkuperäisestä kokoonpanosta. Kasvu ja muutokset ovat tuoneet mukanaan lisää tiloja, uutta henkilöstöä, uusia asiakkaita, paljon hyvää, mutta vähintään yhtä paljon myös haasteita. Haasteet on kuitenkin saatu käännettyä vahvuudeksi, ja mikä parasta olemme saaneet säilytettyä “kuin pieni perhe” -tunnelman kaikesta kasvusta ja harppauksista huolimatta! Tässä tärkeänä elementtinä on ollut matala henkilöstön vaihtuvuus yksikössämme; meillä on talossa mm. osaajia, jotka ovat olleet mukana toiminnan alusta alkaen! 

Koronarokote
Kännykällä napattu kuva henkilöstömme korona-rokotteiden jälkeen –
yhdessä yli haastavien aikojen!

Mikä tekee meistä ison pienen perheen?

Mikä tekee meistä ison pienen perheen? Kuten HoviTeemamme kertoo, olemme villi ja vapaa. Meillä arvostetaan erilaisuutta ja persoonia. Tämä palvelee jokaista yksilöä ja ennen kaikkea asiakkaitamme – heistäkin kukin on oma persoonansa. Elämä on erilaisuutta ja sitä kunnioittamista. Kaikkien kemiat eivät aina kohtaa täysin, mutta silloinkin voidaan tehdä hyvää yhteistyötä. Villit ja vapaat tuovat yhteen yhteiset pelisäännöt, jotka tekevät työstä tehokasta ja selkeää, ja varmistavat asiakkaidemme parhaan mahdollisen palvelun. Meille on tärkeää, että henkilöstömme osallistuu pelisääntöjen luomiseen ja kehittämiseen. Kuka muu tietää ja tuntee paremmin asiakkaidemme tarpeet ja kontekstissaan parhaat käytännöt? Kolmantena perheenrakennusaineena joustavuus. Autetaan toisia tarpeen mukaan, ja kun jokaisen oma arvokas yksityiselämä vaatii aikaa ja huomiota, joustetaan taas parhaan mukaan toiseen suuntaan. Kerromme, että meillä asiakas on aina ykkönen, mutta ei asiakasta ilman hoitajaa! Itsensä ja muiden kunnioitus henkilöstömme keskuudessa luo turvalliset olosuhteet joustolle. 

“Meillä on lämmin ja ihmisiä arvostava kohtaaminen kaikilla tasoilla.” 

Eikä unohdeta perheen päätä eli toiminnanjohtajaa! Meillä johtajuus perustuu hyväntuulisuuteen, läsnäoloon ja jatkuvaan kehittämiseen. Perheen pää on sikäli huono kuvaus, että meillä johtaja on juuri niin lähellä muuta henkilöstöä ja asiakkaita kun on mahdollista. Henkilöstömme kuvailee toiminnanjohtajaa, Miraa, helposti lähestyttäväksi, lempeäksi ja lämminsydämiseksi. Työyhteisössämme kaikilla halukkailla on myös omat vastuualueet – halutessaan vastuuta saa sen verran kun haluaa ja pystyy laadukkaasti kantamaan. 

Viimein lisää valvontakäyntejä

“Minua motivoi työssäni eniten vastuun saaminen, palautteet,  ihanat asiakkaat ja työkaverit, tunne että kuulun tänne!” 

Perheyrityksen perinteet ja arvot

Seitsemän vuoden kehitystyö ja kasvu osana edistyksellistä ja rohkeaa HoviKoti-ryhmää, jonka juuret löytyvät vuodelta 1989, näkyy ja tuntuu arjessamme. Niin henkilöstömme, kuin asiakkaidemmekin on innostavaa ja turvallista toimia ympäristössä, jossa perheyrityksen perinteet ja arvot sulautuvat tulevaisuuteen; moderneihin palveluratkaisuihin, digitaalisuuteen ja pilvipohjaisiin työkaluihin. HoviAkatemia on yksi esimerkki pilvipohjaisista työkaluistamme. Sen avulla henkilöstömme voi kehittää alakohtaista osaamistaan ja ammattitaitoaan: meillä tuetaan aina työntekijän aloitetta kehittää itseään ammatillisesti. Se palvelee kaikkia! Myös alun perehdytys toteutetaan osittain digitaalisessa ympäristössä, osittain käytännössä. Kaikki alun työkalut ja toimintatavat sekä vastaukset kysymyksiin ovat helposti saatavilla, unohtamatta perhettämme, joka ottaa uudet jäsenet avoimin ja auttavaisin mielin mukaan. 

“Aivan ihana pomo, ihana työyhteisö, koen, että opiskeluissa tuettu ja kannustettu johdon puolelta, mitä ei ole aiemmissa töissä kokenut.” 

Työarkemme eroaa huomattavasti esimerkiksi tehostetun palveluasumisen työstä. Työpäivämme koostuvat hoidollisen työn lisäksi suurilta osin erilaisten tukipalveluiden hoitamisesta sekä asiakkaille läsnä olemisesta. Meillä askarrellaan, musisoidaan, leivotaan, ulkoillaan ja lauletaan. Täällä omia kiinnostuksenkohteita ja vahvuuksia saa jyvittää työarkeen itseä, työkavereita ja asiakkaita ilostuttamaan, ja se on rikkautta. Meillä tehdään rennosti mutta laadukkaasti ja hyvällä mielellä. Ei olla turhantärkeitä vaan tekemisessä pitää olla vähän pilkettä silmäkulmassa.

 “Monipuolinen työarki, omatoimisia asiakkaita, pääsee toteuttamaan itseään.”

Villa Ilon pieni perhe

Kirjoittanut
Hanna Takala
HR / Villa Ilo


Ps. Kurkista arkeemme uuden videomme muodossa.